De vraagstelling in de titel is zeer terecht als we beseffen wat er deze week is gebeurd met dit fonds. Maar daar mag ik mij niet mee bemoeien. Ik mag wel de grafiek beoordelen waar inzichtelijk wordt gemaakt hoe beleggers het nieuws hebben geabsorbeerd en wat we mogen verwachten van het verdere koersverloop. Ik verklap alvast, er is een turbulente overlevingsstrijd gaande in het stierenkamp.

Correctie stand
Laten we beginnen met de grote lijnen. Dan blijkt dat er sprake is van een positieve ondertoon. Ik zie een proces van hogere toppen en hogere bodems binnen een stijgingskanaal en ik zie candles staan ruim boven de SMA lijn. Maar binnen de stijgende fase is er thans een correctie gaande, getuige de rode swingteller en sprieterige zwarte candles. Een countertrend beweging om de SMA lijn als trendvolgende indicator even te testen. Ook de onderkant van het stijgingskanaal en de Fibo grid worden als steun getest, om daarmee de bulls in de race te houden. En zo te zien gaat dat lukken.

Hervatting uptrend
De bulls moeten enerzijds een flinke berentik incasseren, maar anderzijds tonen ze behoorlijk wat veerkracht, gevoed door de steunelementen die ik net heb genoemd. Voor deze week is het zaak dat de koers boven 2,50+ blijft liggen, als opmaat voor een volgende witte candle als bevestiging van bodemvorming en het hervatten van de uptrend. Dan mogen de bulls proberen weer op te stomen naar de rode streep op 2,93+.

Coaching
Koopjesjagers gebruiken de felle tik en de dappere opvering om alvast wat rebound posities in te nemen. Trendbeleggers wachten zo mogelijk op de eerstvolgende witte bodemcandle. Voor alle KPN liefhebbers geldt dat onder 2,50 de beren genadeloos zullen toeslaan en zo mogelijk een trendbreuk zullen forceren. Dan is het niet raadzaam om koopposities aan te houden. Maar voor nu eerst bezien of de bulls hun overlevingsstrijd kracht kunnen bijzetten.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van KPN

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.