Koers ING kiest eigen weg

“Er moet meer via internet” riepen ze bij ING een aantal jaren geleden. Ik zal u recente ervaringen van mij en mijn cliënten besparen, maar laten we het er maar op houden dat de service voor gewone bankzaken met grote regelmaat beneden peil is. Kwalitatieve (wan)prestaties vinden hun weg echter zelden tot nooit naar de koersen waar klantbelang niet meetelt. De koersen leiden hun eigen leven, dat hebben we al vaker gezien, of iets nou kwalitatief of fundamenteel sterk is of niet. Zo ook de koers van ING, waar nu een prima uptrend zichtbaar is.

Topzone in het vizier
Na een langdurige zijwaartse fase vanaf de zomer 2022, tussen grofweg 8,50 en 10 euro, brak eind vorig jaar de koers opwaarts door. Na een adempauze rond 11,50 ging 2023 goed van start en inmiddels ligt de topzone rond 12,70, tevens het hoogste punt van begin 2022 alweer in het vizier. De indicatoren staan in de plus waarbij de RSI wel tegen een overbought niveau aanschurkt. Wordt het al tijd om wat winst te nemen?

Coaching
Vooralsnog zijn er geen signalen van topvorming. Bij verkoopdruk rond de weerstandzone is het vroeg genoeg om wat winst te nemen en mocht er een dipje zichtbaar worden richting 11,50, dan kunt u zelfs overwegen om wat bij te kopen. Al met al dus een positief koersbeeld voor ING. Turbo Long posities kunnen dus nog worden aangehouden.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.