Just Eat Takeaway in Top drie.

Just Eat Takeaway heeft een plek in de top drie van het shortregister, net achter Air France-KLM en Wereldhave. Daar worden we dan ook regelmatig op geattendeerd. Toch hoeft het niet direct negatief te zijn, er zijn immers vele redenen waarom er voor een shortpositie gekozen kan worden voor een fonds. We onderwerpen de week- en maandgrafiek aan een korte analyse.

Afdaling valide
Vanaf de start in 2017 is een mooie uptrend zichtbaar. Hogere toppen en hogere bodems brachten de koers van grofweg 23,50 naar de top op 110,65 eind 2020. Daar was het gedaan met de opmars. Dit jaar is een patroon van lagere toppen en lagere bodems zichtbaar, grote swings van 15 tot 25 euro zijn regelmatig zichtbaar. De koers nadert nu het niveau van de bodem van maart 2020, die op krap 59 op de kaart staat. De indicatoren staan in de min, spanningsmeter RSI staat onder de 50 lijn en laat al lange tijd een dalend verloop zien, en de swingteller start met de tweede downserie op de maandkaart. Op het Dashboard is de Down status valide voor de dag-, week- en maandgrafiek. Alles in het rood zou je kunnen zeggen.

Bodem zoeken
Trendvolgende Dashboardbeleggers lijken dus niets te zoeken te hebben in het aandeel. Offensieve reboundspelers kunnen echter wel kansen aangereikt krijgen voor een korte rit. Bij signalen van bodemvorming ligt er immers ruimte voor een opmars richting 80. De dagkaart lijkt daarbij overigens beter geschikt als timing instrument, waarvoor wij dagelijks de rangen en standen van de technische conditie in het Dashboard publiceren. Al met al is het dus zoeken naar signalen van bodemvorming voor offensieve reboundspelers. Trendbeleggers kunnen kiezen om aan de zijlijn te blijven.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.