Niet alleen op de aandelenvelden heerst een euforische stemming richting de jaarultimo, ook op aanpalende speelvelden laten de bulls zich goed zien en horen. Zo ook bij het goud, dat zich opmaakt om komend jaar naar de 2000 passage op te stomen. Goed moment om de maandchart te consulteren.

Stroperige uptrend
De lange termijn trend is weliswaar opwaarts, een mooi glooiend proces van hogere toppen en hogere bodems is er niet. Na een lange consolidatie fase zakte de koers weg richting de SMA lijn rond 1630, alwaar de sleepkabel prima dienst doet als vangnet voor de bulls. Er wordt gebodemd op de plaats waar je dat mag verwachten, een hernieuwde rally lijkt aanstaande.

Rangen en standen
Goed, bodemvorming met een witte candle rond 1630 is prima, maar er zijn meer indicaties dat goud zijn glans terug gaat krijgen. Er is steun op de 50% Fibo lijn, toevalligerwijs of niet ook rond 1630, de swingteller naar +1, de RSI nipt boven de 50-lijn en de DBS in het groen met coaching stip. Boven in het veld ligt de weerstandzone pas op ruim 2000, dus er is voldoende stijgingspotentieel voor de bulls.

Turbo Long kansen
Goud mag worden gezien als zelfstandige belegging, dus actieve beleggers die eens wat anders willen dan een aandelenbelegging kunnen overwegen om met een Turbo Long positie te profiteren van de verwachte rally in het goud van 1630 naar 2000. De Risk Reward verhouding is circa 2, dus neem dan de Turbo Long 952 met hefboom 2,10, die wordt niet zo snel uitgestopt. Trouwens, onder 1630 doe je de Turbo Long weg, dat moge duidelijk zijn. Voor nu bezien of de goudstieren zich aan hun opdracht houden.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.