Fibo vangnet voor de AEX

Wat een spanning en sensatie op het dagspeelveld van de AEX index. Enerzijds flinke berentikken binnen de uptrend, anderzijds pogingen van de bulls om op tijd in te grijpen teneinde de trend intact te laten. Het ziet er naar uit dat zij hierin zullen slagen dankzij het Fibo vangnet. Ik zal dit nader toelichten.

Felle correctie
Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon op de dagchart van de AEX. Behoudens enkele vervelende berentikken, een vergissing van de markt, houden de bulls de regie goed in handen. Onderdeel binnen het spel is een correctie, ofwel een terugval richting de gemiddelde lijn om een hogere bodem te plaatsen. Welnu, vanaf de 632+ rode streep en weerstand is een correctie gaande die de AEX in felle stappen onderuit haalt. Maar dan komt het Fibo vangnet tevoorschijn om de beren te remmen en de bulls de gelegenheid terug te keren in de arena. De eerste lijn van het vangnet ligt op 616. Zou hier al gebodemd worden?

Bodempatroon
Op moment van schrijven kleurt de dagcandle wit en doen de bulls goed hun best om er zo mogelijk een Hammer van te maken, een redelijk betrouwbaar bodempatroon. Samen met steun vanuit de Fibo grid en een RSI boven de 50-lijn, zou dit zomaar de eerste stap kunnen zijn in een hernieuwde aanval op de 632+ weerstand. De indicatoren staan nog in een minstand, dus de positieve verwachtingen worden slechts en alleen gevoed door charttechnische elementen. Helemaal niet verkeerd deze subjectieve saus over de chart, smaakt best lekker.

Anticiperende koopkans
Het ziet er dus naar uit dat de stieren zich op tijd vermannen door de beren van zich af te schudden. Een mooie maar wel anticiperende koopkans voor actieve beleggers, die zich realiseren dat bij koersvorming onder 616/615, danwel bij alsnog een zwarte candle vandaag, de hervatting van de uptrend wordt uitgesteld. Wilt u meer bevestiging van bodemvorming, dan mag u nog even aan de zijlijn toekijken.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.