Niet alleen bij de aandelen, ook bij smaakmakers op het Damrak, zoals het EuroDollar valutapaar, komen we klassieke trendomkeer situaties tegen. Het ziet er naar uit dat de Euro bulls kunnen opstomen naar de 1,10 zone, met daarna 1,15 als haalbaar koersdoel. Ik zal de weekchart voor u duiden.

Van Down naar UP
Laten we beginnen bij het dieptepunt op 0,95 in oktober vorig jaar. Achteraf makkelijk vast te stellen dat dit het laagste punt was, maar kijk eens naar mijn swingteller destijds, die draaide redelijk rap naar +1. Een rebound ging van start richting de SMA op 1,07. Er volgde redelijk naadloos een uitbraak naar 1,10+, de eerste stap in een potentiële trendomkeer. Maar u weet, eerst een pullback als validatie van de trendomkeer. En die kwam ook, een retest van de SMA lijn als steun rond 1,05. Inmiddels is de derde witte candle in de maak, nu ondersteund door positieve rangen en standen bij mijn indicatoren.

Goeie trendmatigheid
Niet alleen de recente daling naar 0,95 was een mooie trendmatige beweging. Ook de huidige opleving en start van de uptrend kan gepaard gaan met een glooiend koerspatroon, ofwel een serie hogere toppen en hogere bodems. Dit wordt nog eens onderstreept door het ingetekende stijgingskanaal. Een en ander impliceert thans steun rond 1,05 en een opwaarts potentieel naar 1,10+. Mocht het lukken om die weerstand te slechten, dan staat de weg open naar krap 1,15.

Voer voor trendbeleggers
Als de subjectieve en objectieve bevindingen wijzen in de richting van de bulls, als het plaatje er redelijk compleet uitziet met een acceptabele Risk Reward verhouding, dan is dat toch voer voor trendbeleggers? Die willen toch profiteren van de verwachte opleving met een Turbo Long positie met een aantrekkelijke hefboom? Klik op onderstaande link om de BNP Turbo Long pagina van EuroDollar te kunnen inzien.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.