In de pers verschijnen berichten dat DSM een koopadvies meekrijgt met een koersdoel van 150 Euro. Dat zal ongetwijfeld fundamenteel onderbouwd kunnen worden. Maar is het fonds ook charttechnisch in staat om op te veren? Het antwoord is ja, de maandchart ligt er uitermate interessant bij voor lange termijn beleggers. Hoog tijd om het scenario voor u te schetsen.

Stevige uptrend
Op de maandkaart is duidelijk zichtbaar dat er al jarenlang sprake is van een stijgende trendfase. Hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn illustreren de dominante positie van de bulls op het veld. Vooral in 2021 was er sprake van een parabolische koersstijging tot bijna 200 aan toe. Dat was iets teveel van het goede. Er volgde dan ook een gezonde afkoeling.

Correctie mag opdrogen
Een serie zwarte lange candles zorgde voor een rappe afdaling richting de SMA lijn die de berentikken moet opvangen. De correctie ofwel countertrend beweging werd keurig begeleid door de swingteller en de RSI. Beide indicatoren sturen thans aan op bodemvorming in de 120+ zone om daarmee de uptrend te valideren en de bulls de gelegenheid te geven de uptrend te vervolgen.

Koopkansen
Onder de voorwaarde dat de koers niet onder 120 duikt en dat er deze maand met een witte candle wordt gebodemd op de SMA lijn, is een hernieuwde opleving richting 160+ en zo mogelijk krap 200 daarna het meest waarschijnlijke scenario. Voor lange termijn beleggers een anticiperende koopkans, die ook nog eens fundamenteel wordt ondersteund. U ziet, fundamentele en technische analyse als visie en timing mooi bij elkaar.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.