De Apple iRange

Hele mooie apparaten met een flinke prijs. Maar wat is hoog? Bij blauwe schermen op je Windows binnen een onacceptabele termijn krab je toch weer achter je oren. Moet ik ook niet over? Al dan niet met wat besturingsvrees of beren op de weg voor niet op Mac draaiende softwareproblemen waardoor je alsnog Windows mag installeren. Het zijn natuurlijk slechts luxeproblemen. De koers van Apple staat overigens ook nog hoog, althans ten opzichte van jaren geleden. Er is inmiddels sprake van een Trading Range, in dit geval wellicht beter te bestempelen als de ‘iRange’.

Zijwaarts speelveld
Op de maandgrafiek is de brede trading range goed te zien. De uptrend stootte stevig door in 2022 en bereikte begin vorig jaar een top op 181+, Daarna een dip richting de voorliggende topzone rond 130 met een uitschieter naar krap 124. Op de maandkaart een zebrapatroon, op de weekgrafiek flinke swings. Vanaf de laatste test rond de zone 130 is nu een opmars zichtbaar. Daarbij ontstonden er op het middenveld wat problemen, maar na wat heen en weer getik kiest de koers per saldo weer hogere niveaus. Op de weekgrafiek staat de swingteller immers in de plus.

Coaching
Lopende koopposities kunnen volgens de Dashboard methodiek worden aangehouden. Het koersdoel ligt daarbij op de topzone rond 180. Een dipje richting 155 is toegestaan, maar onder 145 verslechtert het beeld. Vooralsnog kan de opwaartse beweging dus worden gevolgd. Mocht de koers de bovenkant van de ‘iRange’ bereiken, dan is het vroeg genoeg om wat winsten te nemen. Bij eerdere signalen van verkoopdruk kunt u uiteraard altijd een exit overwegen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.