Bij ABN geen gebrek aan volatiliteit

Er is zowel aan nieuws als volatiliteit geen gebrek bij ABN AMRO. Een snelle blik op de grafieken laat een flink speelveld zien. Volatiliteit is niet altijd een fijn recept voor de lange termijn belegger, al is ‘lange termijn’ ook een ruim begrip. Hoe dan ook, er zijn flinke swings die goed bruikbaar lijken voor Turbo liefhebbers. Daarom deze week een blik op de week- en maandgrafiek van ABN.

Flinke uitschieters
Op de maandgrafiek is het brede speelveld van ABN goed te zien, met een top op 22+ van begin 2018 en de bodem op 5+ van maart 2020. Sindsdien ging het beter, in een opwaarts patroon werd recent alweer een top neergezet op 14,63. In vijf weken tijd volgde daarna een rappe afdaling naar 8,67 maar inmiddels noteert ABN toch rond 11,80. Aan volatiliteit is er dus geen enkel gebrek. Voor de lange termijn speler maakt dat het aandeel wellicht wat minder geschikt, al zijn de daily en weekly SMA hier een zeer goed hulpmiddel. De grote swings worden hier immers heel goed gevolgd door het setje, kijk maar eens naar de weekly SMA op de maandkaart, de stippellijn, en de daily SMA op de weekgrafiek. Uiteraard worden top en bodem gemist, maar er blijven mooie ritjes over. In combinatie met bijvoorbeeld trailingstops een sterk hulpmiddel voor de Turbo Belegger. Hoe ziet een en ander er nu uit en liggen er nog kansen?

Coaching
Recent is de koers opgeveerd vanaf de zone rond 10,75. Er is een witte candle zichtbaar waarbij de swingteller nog in de plus noteert als teken dat Up conditie valide is op het Dashboard. Er ligt ruimte voor een verdere stijging richting de tussenliggende topzone rond 12,41. Daarna kan koers worden gezet richting het recente high op 14,63. Onder 10,75 is het positieve scenario van tafel. Al met al voor nu een positief beeld voor ABN AMRO waarbij Turbo Long Posities gerechtvaardigd zijn zolang de DBS groen kleurt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.