Het kan wel eens gebeuren dat een koers, om wat voor reden dan ook, een relatief forse stijging laat zien in een kort tijdsbestek. De stieren op hol, gedreven door euforie en positieve vooruitzichten. Charttechnisch is dit veelal een cadeautje van de markt. En een cadeautje moet je uitpakken. Dit is thans het geval bij BAM. Ik zal duiden waarom het nu interessant is om winsten te verzilveren en op lagere niveaus weer aankopen te doen.

Positieve overgang
De weekgrafiek geeft duidelijk aan dat per saldo de beren de overhand hebben. Het koersverloop verdient geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid, turbulentie en grilligheid ontsieren de chart wat dat betreft. Maar we zien toch duidelijk de koers zigzaggen van linksboven naar rechtsonder, een makkelijke check om de richting van de trend te bepalen, niet waar? Na een dieptepunt op 1,00 volgde een dapper herstel, in een rap tempo werd de dalende SMA op 1,73 opgezocht. Deze week lukt het zelfs om de gemiddelde lijn opwaarts te passeren om als zodanig een positieve overgangsfase te bewerkstelligen. Maar de uitbraak is te fel.

Eerst een pullback
U ziet aan de weekcandle hoe explosief de uitbraak is, relatief gezien een te grote stap voorwaarts. Op de dagkaart (niet afgebeeld) is reeds een afkoeling gestart, gevoed door de RSI en de oranje MRI candles. Op de weekkaart zien we dit terug als een lange spriet op de body die reikt tot circa 2,20, gelijk aan recente bodems. De beren reageren op de forse stierenstoot, een verwachte reactie die de koers kan terugzetten naar niveaus rond 1,74. Daar bodemen zal de trendomkeer valideren. Dan kunnen de bulls echt een vuist maken. Op moment van schrijven is de afdaling al aardig ingezet.

Coaching
Goed, de rappe rit naar circa 2,20 is te fel, daar moet je als actieve belegger van profiteren door rebound- en breakoutwinsten te verzilveren, dank je wel markt, om vervolgens af te wachten wat de beren gaan doen. Na een succesvolle pullback, teneinde het overdreven sentiment boven in het veld weg te poetsen, zijn er weer nieuwe koopkansen. Dat is charttechnisch gezien een gewenste strategie voor trendvolgende beleggers.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van BAM

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.