ASML ligt keurig op koers

 Er is logischerwijs veel te doen om ASML. Niet zo verwonderlijk aangezien ze schijnbaar uitzonderlijk goed zijn in wat ze doen en een heel groot deel van de markt in handen hebben. Dat zou dan ook tot een mooie uptrend moeten leiden in de beurskoers, maar dat is niet vanzelfsprekend zoals goed te zien is in de koersontwikkeling van 2022. Maar hoe staat het er charttechnisch nu voor? We bekijken de huidige trendfase en mogelijke route.

Opwaartse trendfase
De koers van ASML was lange tijd onstuitbaar. De jaren 2020 en 2021 brachten het aandeel in rap tempo naar grote hoogte. Eind 2021 werd getopt op 768+ waarna een afdaling van start ging en de koers in een patroon van lagere toppen en lagere bodems uiteindelijk een bodem plaatste op krap 375 euro. Daarna werd een klassiek omkeerpatroon zichtbaar en inmiddels noteert ASML alweer rond 620. Daarbij is er sprake van een stijgend trendkanaal zoals ingetekend op de weekgrafiek. Charttechnisch ligt er potentieel tot de topzone 770, maar laten we niet te ver vooruitkijken. Om de huidige opmars technisch in stand te houden is het in ieder geval van belang dat de zone rond 570 overeind blijft. Daaronder ligt een terugval naar 500 op de loer.

Coaching
Met de cijfers op de agenda en de volatiele bewegingen die goed zichtbaar zijn in de historische koersontwikkeling is enige terughoudendheid wellicht op zijn plaats. Goede cijfers zijn geen garantie voor een koersstijging en slechte cijfers zijn geen garantie voor een koersdaling. Dat weten we inmiddels wel, de handel doet wat ze zelf wil. Vooralsnog is de Up conditie valide op ons Dashboard en staat er charttechnische een stijgende trend op de week- en maandgrafiek. Turbo Long posities mogen dus worden aangehouden, waarbij de koers bij voorkeur boven 570 moet blijven noteren. Dat is een flinke marge ten opzichte van de huidige niveaus, maar de spelers verdienen gezien de soms forse koerssprongen dan ook wat ruimte. Als de candles van de afgelopen weken een voorbode zijn, dan ziet het er in ieder geval positief uit. Nu eerst de ontvangst van de cijfers maar even afwachten, daarna opnieuw evalueren.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.