ASML bereikt tussenliggende hobbel

Rond ASML gaan logischerwijs veel geruchten. Feiten of geen feiten, ASML zelf maakt zich er niet zo druk om, en is vol overtuiging dat de winsten op peil zullen blijven. Of proberen ze de markt een beetje voor te bereiden op gedoe met China? Wellicht, maar zoals altijd zullen de koersenpatronen het wel laten zien.

Flinke swings
ASML was lange tijd de favoriet van veel beleggers. Aan de langdurige opmars kwam eind vorig jaar echter een einde met een dubbele top op krap 770. Een afdaling werd ingezet in een patroon van lagere toppen en lagere bodems. Uiteindelijk is er sprake van een ruime halvering. De bodem noteert immers op krap 375. Daarmee zijn de laatste maanden brede swings neergezet, er is sprake van een breed speelveld tussen grofweg 375 en 580. De tussenliggende hobbel rond 580 is nu bereikt. Daarboven kan de koers door richting de 650 zone en daarna weer richting 768. De DBS laat daarbij een positieve stand zien.

Coaching
De candles zijn zowel op de week- en maandgrafiek vrij lang. Het kan daarom raadzaam zijn om ook naar de daggrafiek te kijken. Er is nu in ieder geval sprake van een opmars waarbij de horde rond 580 binnen bereikt ligt. Bij signalen van topvorming is het te overwegen om wat winst te nemen. Ik zie tussenliggende steun rond 500. Mocht een terugval zichtbaar worden, dan is dat een mooi punt voor bodemvorming. Voor nu kunnen Turbo Long posities worden aangehouden.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.