Apple binnen Trading Range

Bent u een echte Apple-fan? Of meer Android, Windows of Linux? Inmiddels zijn ze allemaal verweven in de dagelijkse dingen. Wellicht is dat dan ook de reden dat de koersen van deze partijen al jaren flinke stijgingen laten zien, met daarbij de gangbare correcties. Ook bij Apple is het wat onstuimig het laatste jaar, al is er nog altijd een brede range zichtbaar. Staat de lange termijn uptrend onder druk, of is er nog niets aan de hand?

Brede range
Als we naar de grafiek kijken dan is het beeld nog altijd prima. Na de correctie op de maandkaart volgde een opmars die de topzone rond 182 net niet bereikte. Inmiddels is er meer sprake van een brede trading range binnen een onderliggend opwaarts patroon op de maandgrafiek. Daar komt verandering in als de bodemzone rond 128 neerwaarts doorbroken wordt. Als we wat inzoomen op de weekgrafiek dan vlakt het koersgemiddelde af, een beeld dat hoort bij een meer zijwaarts gericht koersverloop en daarbij is ook een tussenliggende top geplaatst rond het niveau. De koers stuitert daarbij aardig heen en weer de laatste weken, maar vooralsnog blijft de steunzone 128+ overeind.

Coaching
Vooralsnog kunnen Turbo Long posities worden aangehouden zolang de koers boven 128+ beweegt, er ligt ruimte voor een verdere opmars richting 182 als de zone rond 157 gepasseerd wordt. Bij signalen van topvorming en verkoopdruk is het wellicht te overwegen om koopposities wat af te bouwen. Alles bij elkaar is het beeld dus positief, met de kanttekening dat het momentum wat verzwakt. Strak blijven monitoren is gewenst en bij witte candles met hogere niveaus liggen er wellicht weer additionele Turbo Long kansen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.