Het is altijd interessant om te bezien hoe beleggers reageren op cijfers die worden gepubliceerd. Veelal een reactie in de richting van de chart, soms sterk afwijkend, soms verrassend, dat maakt beleggen wel dynamisch. De cijfers van onze nationale kruidenier zorgen er voor dat de bulls op ramkoers liggen. Ik zal de verwachte koersroute voor u uitstippelen.

Dalingskanaal
Laat ik beginnen met de charttechnische elementen. Dan valt meteen het dalingskanaal op, ofwel de serie lagere toppen en lagere bodems, waarbij de serie wordt onderbroken door een hogere bodem op 22,23. Dit laatste is veelal een indicatie van afnemende berendruk. Inmiddels proberen de bulls uit het kanaal te breken, ze raken de eerste rode streep op 23,83. Wat dat betreft is er sprake van een positieve overgangsfase, een transitie van min naar plus.

Up status
Mijn marktlensindicatoren bevestigen de overgangsfase, de swingteller springt immers op +1 en de RSI als spanningsmeter krult boven de 50-lijn. Samen met de witte weekcandle is dit voldoende voor een hernieuwde Up status op het Dashboard. Het is pril, maar de eerste stap in een mogelijk nieuwe uptrend is gezet.

Coaching
Subjectieve en objectieve bevindingen wijzen in de richting van de bulls. Maar het wordt hen niet makkelijk gemaakt. Eerst de 23,83 rode streep slechten, daarna boven 24,42 breken, dan is er ruimte tot 26+. Dit impliceert dat trendbeleggers met Money Management aan de slag moeten. Eerst bescheiden koopposities innemen en naarmate de rode strepen verdwijnen de posities uitbreiden. Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder circa 23,00, als de bulls terugvallen in het dalingskanaal, de positieve vooruitzichten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van AHOLD

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.