Op de korte termijn speelvelden neemt de spanning toe. Komen de bulls terug in de arena of laten ze toe dat de beren hun grip kunnen vergroten en zelfs een dalende trend gaan starten? Dit laatste dreigt op de AEX dagchart. Lees maar snel verder.

Klassieke trendomkeer
Volgens de regels die gelden voor een trendomkeer, zien we een klassiek patroon op de dagkaart. In eerste instantie een doorbraak onder de SMA lijn, ofwel een breakout beweging tot aan de spike op 751+, gevolgd door een pullback richting de SMA lijn om deze als weerstand te testen. Vorige week werd deze test succesvol uitgevoerd, getuige de twee candles tegen de gemiddelde lijn. Bovendien leverde de 50% Fibo lijn op 777+ weerstand en ketste de RSI af tegen de 50-lijn. Normaal gesproken voldoende indicaties om topvorming te verwachten als opmaat voor een dalende trendfase. Een vervolg van de serie lagere toppen en lagere bodems, maar nu onder de SMA lijn, lijkt aanstaande.

Afronding pullback
Het is pril, maar met de huidige voortgang kan de pullback worden afgerond met een zwarte candle en swingteller op -1. Mogelijk nog wat stuiptrekkingen, waardoor de Down stand op het Dashboard wordt uitgesteld, maar de toon lijkt gezet. Zolang de AEX onder 777+ noteert, kan de pullback worden afgerond en kunnen de beren hun grip vergroten richting de 750 zone. Slechts en alleen bij overtuigende koersvorming boven 777+ raakt de berenkou uit de lucht en kunnen de bulls proberen opnieuw een uptrend te starten.

Coaching
Anticiperende beleggers kunnen overwegen voor te sorteren op een nieuwe downtrend. Zij doen dit met een BNP Paribas Turbo Short met een hefboom van 5 als zij de zogenaamde Risk Reward Hefboomregel toepassen. Bij een AEX stand van 772 is er 5 punten verliesrisico (chartstop 777) en 22 punten winstpotentieel (target 750), hetgeen een ratio van 4,4 behelst, afgerond 5. De Turbo wordt weggedaan boven 777 en wordt verzilverd bij 750, dat moge duidelijk zijn. Succes!

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.