Momentum verzwakt, maar AEX nog overeind

Dit jaar kabbelt de AEX vooralsnog tussen 710 en 777. Een flinke range voor korte termijnspelers, op de lange termijn lijkt het allemaal minder spannend. Ondanks dat het momentum wat verzwakt, blijft de index nog goed overeind en is er recent weer een hogere bodem geplaatst op de weekgrafiek. Kunnen we met onze ogen dicht dan gewoon long blijven zitten? De koers hobbelt nu in een zone rond de voorliggende toppen en enige behoedzaamheid lijkt op zijn plaats. We bekijken voor u de maand- en weekgrafiek.

Lange termijn uptrend
Als we kijken naar de maandgrafiek dan valt uiteraard de mooie upswing op die de index vanaf 2020 heeft neergezet. De top op krap 830 werd gevolgd door een 50% retracement naar 611+, tevens de candle body van het 2020 high. Inmiddels heeft de koers de ‘apex’ bereikt, oftewel de onderkant van de topzone. Daar onder is wat verlies van momentum zichtbaar. Als we verder inzoomen op de weekkaart dan zien we dat de oude topzone rond 730/40 voor steun heeft gezorgd en er een nieuwe poging gaande is om de recente toppen te doorbreken. Het is nu dus een kwestie van ‘keren of passeren’ voor de bulls.

Coaching
Boven de recente toppen rond 777+ kan het vizier weer op het high op 830 worden gericht. Vooralsnog blijven Turbo Long posities voor lange termijn spelers dan ook gerechtvaardigd. Bij signalen van topvorming is het wellicht te overwegen om wat winsten veilig te stellen. Het lange termijn beeld loopt pas significante schade op onder 735. De koers keert dan immers terug in de oude range van 2022. Voor nu verrichtingen rond de 770 dus blijven volgen en aanzien wat de markt in petto heeft.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.